Siirry sisältöön

Puheenjohtaja Annika Saarikko: Eurovaalit ovat myös äänestys hallituspolitiikasta

Euroopan parlamentin vaaleissa valitaan Suomen uudet mepit ja päätetään Eurooppa-politiikan linjasta.

Kansanvallassa ihmiset kuitenkin ottavat vaaleissa kantaa haluamiinsa asioihin.

Kentältä kuuluu, että nämä vaalit ovat monelle suomalaiselle myös äänestys hallituksen politiikasta. Pettyneitä on paljon kautta Suomen. Muutos muhii.

Kun huomioi, mitä hallitus on tehnyt tai on tekemässä, se ei ole ihme. Eikä se väärin ole. Oma tarinansa on se, miten moni kokee hallituspuolueiden pettäneen eduskuntavaalien alla antamansa lupaukset.

Suomen edun ajamisessa EU:ssa Kokoomus ja Perussuomalaiset ovat epäonnistuneet. Tämä näkyy etenkin kolmessa asiassa.

Ovi on jätetty auki yhteisvelalle ja uusille tukipaketeille, itäistä Suomea ei toistaiseksi ole autettu EU:n toimesta mitenkään ja epäselvää on, ovatko päähallituspuolueet sittenkin valmiita luovuttamaan päätösvaltaa Suomen metsistä ja muista luonnonvaroista Brysseliin.

Sen lisäksi, että EU on maanosamme yhteinen rauhan ja vakauden unioni sekä kilpailukyvyn takaaja, EU:hun valittavien parlamentaarikkojen on välttämätöntä ajatella asioita myös Suomen edunvalvonnan näkökulmasta.

Keskusta ei hyväksy uutta yhteisvelkaa. Se on Suomelle iso periaatteellinen kysymys.

Lisäksi mielestämme EU:sta pitää ottaa nyt kaikki irti itäisen Suomen ja laajemmin maakuntien ja koko maan elinvoiman parantamiseksi.

Katsomme, että päätösvalta metsistä kuuluu suomalaisille ja vain meille.

Reilun vuoden aikana Suomen taloudessa eivät asiat ole menneet parempaan, vaan huonompaan suuntaan. Sosiaali- ja terveyspalveluista leikataan niin kovalla kädellä, että ihmisten ja maan eri osien välinen tasa-arvo uhkaa vaarantua.

Eurooppa-politiikkaan tarvitaan ryhtiä ja Suomen suuntaa pitää muuttaa. Ensi viikolla kannattaa äänestää.

Ensi viikolla Keskusta julkaisee myös Orpon hallituksen välitodistuksen, jossa arvioidaan ensimmäisen lukuvuoden työtä ja tuloksia.

Lue seuraavaksi

Keskustan Jyväskylän puoluekokouksen kannanotto 16.6.2024: Jokainen nuori tarvitsee turvallisen aikuisen
Keskustan mielestä jokainen nuori tarvitsee arkeensa vähintään yhden turvallisen aikuisen. Yksikin kiusattu, syrjäytynyt tai koulusta pudonnut nuori on sivistysliike keskustalle liikaa. Keskusta edellyttää toimivaa oppilashuoltoa ja haluaa vahvistaa sitä.
16.6.2024 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetPuheenjohtaja Annika Saarikko: Eurovaalit ovat myös äänestys hallituspolitiikasta