Skip to content

Pylväs, Kalli ja Ovaska Keskustan eduskuntaryhmän johtoon, Vanhanen puhemiesehdokas

Keskustan eduskuntaryhmä on valinnut kansanedustaja Juha Pylvään jatkamaan eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Pylväs edustaa Oulun vaalipiiriä.

Eduskuntaryhmän ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa kansanedustaja Eeva Kalli Satakunnan vaalipiiristä.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin äänestyksen jälkeen kansanedustaja Jouni Ovaska Pirkanmaan vaalipiiristä. Vaalissa toisena ehdokkaana oli kansanedustaja Hanna-Leena Mattila Oulun vaalipiiristä. Mattila on toiminut aiemmin toisena varapuheenjohtajana.

Eduskuntaryhmän ehdokas eduskunnan puhemieheksi on kansanedustaja Matti Vanhanen. Hän on toiminut aiemmin puhemiehenä, valtiovarainministerinä, pääministerinä ja puolustusministerinä. Vanhanen edustaa Uudenmaan vaalipiiriä.

Eduskuntaryhmän järjestäytymiskokouksessa 1.2. tehdyt valinnat olivat toisen varapuheenjohtajan valintaa lukuun ottamatta  yksimieliset.

Lisätietoja:
Timo Portaankorva
eduskuntaryhmän pääsihteeri
puhelin 040 590 7956

Matti Mönttinen

poliittinen asiantuntija, viestintävastaava
puhelin 045 136 3416

Lue seuraavaksi

”Kepun siltarummut” Keskustalle kunnia-asia
Viikonloppuna uutisoitiin, että töihin ajavien suomalaisten kustannukset voivat lähitulevaisuudessa nousta jopa sadoilla euroilla. Työmatkavähennyksen yläraja lasketaan 7000 euroon ja alarajaa – siis omavastuuta – nostetaan 900 euroon. Jälkimmäinen tuntuu etenkin pienituloisimpien, autoa töissä käyntiin tarvitsevien ihmisten arjessa.
19.9.2023 / Uutiset
Eduskuntaryhmän viikkotiedote: Lähipalveluiden kurjistaminen tulee kalliiksi
Hallitus kokoontuu ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona budjettiriiheen. Siellä hallitus neuvottelee valtion ensi vuoden budjetista, julkisen talouden suunnitelmasta eli koko vaalikauden menokehyksistä sekä myös kuluvan vuoden lisätalousarviosta.
15.9.2023 / Eduskuntaryhmän viikkotiedote

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Eeva Kalli kysyi syksyn ensimmäisellä eduskunnan kyselytunnilla, miksi hallitus leikkaa sosiaali- ja terveyspalveluista ja keskittää lähipalvelut.
12.9.2023
EtusivuAjankohtaistaUutisetPylväs, Kalli ja Ovaska Keskustan eduskuntaryhmän johtoon, Vanhanen puhemiesehdokas