Siirry sisältöön

Se rakentava vaihtoehto

Hyvä lukija, Olemmeko turvassa? Onko töitä ja tulenko toimeen? Miten lapset voivat? Miten iäkäs läheinen saa hoivan? Pääsenkö hoitoon ja miten lähiterveysaseman tai kotiseudun koulun käy?

Me Keskustassa tiedämme, että sinä ja useat muut suomalaiset kodeissa ja työpaikoilla kautta Suomen mietitte nyt vakavia asioita. Oikeita arjen asioita.

Moni on huolissaan siitä, miten Suomi selviytyy velasta ja muista yhteiskunnallisista ongelmista. Huonoja uutisia kuuluu miltei päivittäin. On oikein kysyä, onko tulevaisuudessa toivoa paremmasta? Pienenä maana voimme rajallisesti, jos lainkaan, vaikuttaa siihen, mitä suurvallat ja muut maailman mahtavat tekevät tai ovat tekemättä. Omissa käsissämme kuitenkin on, että jokapäiväisen elämän ja isänmaan asioita laitetaan kuntoon.

Nyt on sen aika.

Näinä arvaamattomina ja vaarallisinakin aikoina sinä, jokainen suomalainen ja tämä maa ansaitsette parempaa kuin mihinkään johtamatonta vastakkainasettelua.

Sinulla on työntekosi, maksamiesi verojen, läheisistäsi huolehtimisen ja kaiken muun tämän maan rakentamisen vastapainoksi oikeus odottaa, että me päättäjät teemme sitä, mitä meidät on valittu tekemään.

Siksi me Keskustassa jätämme vastakkainasettelun suosiolla muille. Meidän linjamme on myötäasettelu. Rakentaminen, ei repiminen. Keskitymme politiikassamme arjen vaikeuksien ja Suomen ongelmien ratkaisemiseen. Uskomme yhteistyöhön, koska lopulta parannusta saadaan aikaan vain asioista neuvotellen ja sopien.

Emme arvostele hallitusta arvostelemisen tai vastusta sen politiikkaa vastustamisen vuoksi. Voimme tukea hallituksen ajamia asioita, jos ne ovat mielestämme oikeita ja Suomelle hyväksi.

Jossakin olemme samaa mieltä kuin muu oppositio. Mutta ennen kaikkea olemme ihan omalla linjallamme. Ja väärästä politiikasta pidämme ääntä niin, että se kuuluu kautta Suomen, ja esitämme omat ratkaisumme.

Tälle linjalle käsissäsi oleva vaihtoehtomme perustuu.

Lähtökohtamme on, että Suomen talous pitää laittaa kuntoon. Keskustalla ja hallituksella on siis sama päämäärä. Talouden pitkältä ajalta juontuvat ongelmat pitää ratkaista, jotta velka ei jää nykyisten lasten ja nuorten maksettavaksi tulevaisuudessa.

Vaihtoehdossamme tunnustamme, että lähivuosina joudutaan säästämään mittavasti ja monesta asiasta. Edessä on vääjäämättä myös aika, jolloin jokaisen meistä suomalaisista pitää ottaa vielä enemmän vastuuta itsestään ja läheisistään. Muuten mitkään rahat eivät riitä.

Meille on selvää, että haluamme pitää kiinni suomalaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta. Se on mahdollista vain, jos sitä myös uudistetaan. Keskustan ja hallituksen politiikan välillä on kuitenkin isoja ja suorastaan perustavanlaatuisia eroja. Kyse on linja- ja arvovalinnoista.

Toisin kuin hallitus, me emme alentaisi parhaiten pärjäävien veroja velaksi, leikkaisi perheiltä ja ajaisi alas terveys-, vanhus- ja muita lähipalveluja. Keskittämispolitiikan sijaan kohtelisimme maamme alueita liikennehankkeiden toteuttamisesta alkaen tasapuolisesti. Suomalaisia ja Suomea ei saa jakaa kahtia.

Toisin kuin hallitus, rakentaisimme koko Suomeen edellytyksiä talouden kasvulle, investoin-neille, työllistäville yrityksille ja työpaikoille. Suomi ei leikkaus- ja keskittämispolitiikalla nouse. Tässä ja nyt kääntäisimme kaikki kivet talouden huonontuvan kehityksen oikaisemiseksi. Kannamme huolta siitä, miten heikkenevässä talouden suhdanteessa työpaikat turvataan ja yritykset pysyvät pystyssä.

Hallituspuolueet nousivat valtaan lupaamalla laittaa velanotolle stopin. Todellisuudessa Suomen velkaantuminen jatkuu hälyttävänä tulevat vuodet. Keskustan vaihtoehdossa velkaa otetaan hallitusta vähemmän.

Vaihtoehtomme osoittaa, että on mahdollista tehdä inhimillisempää sekä koko maan ja jokaisen suomalaisen kannalta tasa-arvoisempaa politiikkaa, joka samalla on taloudellisesti vastuullista.

Turvan, työn ja toivon politiikkaa, jolla laitamme ihmisten ja isänmaan asioita kuntoon, pidämme kaikki mukana ja Suomen koossa. Sellainen Suomi on myös iskun- ja kriisinkestävä, kun maailma on turvaton.

Vaihtoehtomme rakentamiseen ovat osallistuneet kaikki Keskustan kansanedustajat. Työtä on vetänyt puolueen varapuheenjohtaja, eduskunnan valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi. Tämä on yhdessä tekemämme vaihtoehto Suomen suunnaksi ja paremmaksi politiikaksi.

Toivottavasti voimme olla luottamuksesi arvoisia.

Antti Kurvinen Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Annika Saarikko Keskustan puheenjohtaja

#uuttapolitiikkaa

Lue tästä Keskustan vaihtoehto

Katso tästä esityksen diat

 

Lue seuraavaksi

Keskustan Jyväskylän puoluekokouksen kannanotto 16.6.2024: Jokainen nuori tarvitsee turvallisen aikuisen
Keskustan mielestä jokainen nuori tarvitsee arkeensa vähintään yhden turvallisen aikuisen. Yksikin kiusattu, syrjäytynyt tai koulusta pudonnut nuori on sivistysliike keskustalle liikaa. Keskusta edellyttää toimivaa oppilashuoltoa ja haluaa vahvistaa sitä.
16.6.2024 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetSe rakentava vaihtoehto