Siirry sisältöön

Viikkotiedote: Kokoomuslainen hallitusohjelma heläjää kauniita sanoja, mutta kätkee sisäänsä vain vahvoista välittämisen

Ensilukemalta tuore hallitusohjelma suorastaan syleilee koko Suomea ja kaikkia sen alueita. Mutta varsinkin ihmisten arkisia palveluja koskeviin rahoitusuudistuksiin kirjatuissa reunaehdoissa paljastuu voimakas pyrkimys asumisen, palvelujen ja päätöksenteon keskittämiseen.

Hallituksen leikkaukset kohdistuvat pääosin ihmisiin, jotka ovat jo valmiiksi arjessaan tiukoilla. Keskustan linja on, että säästöt pitää tehdä kaikin puolin tasapuolisesti niin, että myös yhteiskunnan parhaiten pärjäävät tekevät osansa.
Leikkausten keskellä hallitus suosii suurituloisia veronkevennyksin. Hallitusohjelman nimi on vahva ja välittävä Suomi. Oikeampi nimi olisi tainnut olla vahvoista välittävä Suomi.

Lue seuraavaksi

Keskustan Jyväskylän puoluekokouksen kannanotto 16.6.2024: Jokainen nuori tarvitsee turvallisen aikuisen
Keskustan mielestä jokainen nuori tarvitsee arkeensa vähintään yhden turvallisen aikuisen. Yksikin kiusattu, syrjäytynyt tai koulusta pudonnut nuori on sivistysliike keskustalle liikaa. Keskusta edellyttää toimivaa oppilashuoltoa ja haluaa vahvistaa sitä.
16.6.2024 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaEduskuntaryhmän viikkotiedoteViikkotiedote: Kokoomuslainen hallitusohjelma heläjää kauniita sanoja, mutta kätkee sisäänsä vain vahvoista välittämisen