Skip to content

Viikkotiedote: Kokoomuslainen hallitusohjelma heläjää kauniita sanoja, mutta kätkee sisäänsä vain vahvoista välittämisen

Ensilukemalta tuore hallitusohjelma suorastaan syleilee koko Suomea ja kaikkia sen alueita. Mutta varsinkin ihmisten arkisia palveluja koskeviin rahoitusuudistuksiin kirjatuissa reunaehdoissa paljastuu voimakas pyrkimys asumisen, palvelujen ja päätöksenteon keskittämiseen.

Hallituksen leikkaukset kohdistuvat pääosin ihmisiin, jotka ovat jo valmiiksi arjessaan tiukoilla. Keskustan linja on, että säästöt pitää tehdä kaikin puolin tasapuolisesti niin, että myös yhteiskunnan parhaiten pärjäävät tekevät osansa.
Leikkausten keskellä hallitus suosii suurituloisia veronkevennyksin. Hallitusohjelman nimi on vahva ja välittävä Suomi. Oikeampi nimi olisi tainnut olla vahvoista välittävä Suomi.

Lue seuraavaksi

Eduskuntaryhmän viikkotiedote: Keskustalta välikysymys lähipalveluiden pelastamiseksi
Keskustan eduskuntaryhmä tekee hallitukselle välikysymyksen neuvola, terveys-, vanhus- ja muista lähipalveluista. Tilanne sosiaali- ja terveyspalveluissa on vakava.
29.9.2023 / Eduskuntaryhmän viikkotiedote
Keskustalta välikysymys: Lähipalvelut pitää pelastaa
Keskusta tekee hallitukselle välikysymyksen terveys-, vanhus- ja muista suomalaisten lähipalveluista. Tilanne on vakava.
27.9.2023 / Uutiset
Keskustan puoluekokouksen kannanotto: Olli Rehn on suomalaisia yhdistävä voima
Keskustan puoluekokouksen mukaan presidentinvaaleissa on kyse siitä, kuka ehdokkaista on paras täyttämään presidentiltä vaadittavat edellytykset vaikeassa ja vaarallisessa kansainvälisessä tilanteessa. Puoluekokouksen kanta on selvä: Keskustan ehdokas Suomen tasavallan presidentiksi on filosofian tohtori Olli Rehn.
23.9.2023 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaEduskuntaryhmän viikkotiedoteViikkotiedote: Kokoomuslainen hallitusohjelma heläjää kauniita sanoja, mutta kätkee sisäänsä vain vahvoista välittämisen