Skip to content

Keskusta asettui Olli Rehnin taakse presidentinvaaleissa

Keskustan ylimääräinen puoluekokous päätti yksimielisesti Keskustan tuesta Olli Rehnille vuoden 2024 Tasavallan presidentin vaalissa. Päätös perustui kenttäväen kesän aikana tekemiin yksituumaisiin esityksiin.

Puoluesihteeri Riikka Pirkkalaisen mukaan vaatimukset kovien aikojen presidentille ovat korkeat. Suomi tarvitsee varman, osaavan ja kokeneen presidentin, joka on heti tehtäviinsä valmis.

  • Suomi tarvitsee vahvan, valmiin ja yhdistävän presidentin. Siinä missä politiikan laidat pyrkivät aina vain jyrkemmin lietsomaan vastakkainasettelua suomalaisten keskuudessa, on puolueemme ja tukemamme ehdokkaan rooli erilainen. Tässä on keskustaväen yhteinen tehtävä myös alkavassa kampanjassa, Pirkkalainen sanoo.

Päätöksenteon pohjaksi keskustan kenttäväellä oli mahdollisuus tehdä esityksiä ehdokkaasta kolmen kuukauden ajan. Virallisia esityksiä ja vetoomuksia toimitti valtaosa Keskustan piirijärjestöistä. Jokainen kentältä tullut ehdotus koski filosofian tohtori Olli Rehniä.

  • Jokainen kentältä tullut ehdotus, Peräpohjolasta Helsinkiin, koski yhtä henkilöä: Filosofian tohtori Olli Rehniä, Pirkkalainen kertoo.
  • Tänäänkin voimme täällä hyvillä mielin todeta, että Olli Rehn on keskustalaisten vahva ja ainoa suosikki paitsi puolueen presidenttiehdokkaaksi myös seuraavaksi Suomen presidentiksi.

Lue seuraavaksi

Keskustan Kurvinen eduskuntapuheessaan: Keskustan talousvaihtoehto on vastuullinen ja inhimillinen
Keskustan vaihtoehto hallituksen linjaukselle olisi velkaantua vähemmän, mutta toimia silti vastuullisesti ja tasapuolisesti. Keskusta tukisi lapsiperheitä ja sellaiseksi haluavia ja samalla kasvupanostuksia suunnattaisiin koko maahan.
29.11.2023 / Uutiset
Keskustan Kurvinen: Keskustan vaihtoehto on rohkaiseva ja vastuullinen
Keskustan vaihtoehto hallituksen linjaukselle olisi velkaantua vähemmän, mutta toimia silti vastuullisesti ja tasapuolisesti. Keskusta tukisi lapsiperheitä ja sellaiseksi haluavia ja samalla kasvupanostuksia suunnattaisiin koko maahan. Lähipalveluita ja kunnon liikenneyhteyksiä tarvitaan Keskustan linjauksen mukaan ihan kaikkialla Suomessa.
29.11.2023 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot
Puoluevaltuuston kokouksen toinen päivä 26.11.2023
Puoluevaltuuston sunnuntaipäivä alkoi talousseminaarilla. Kokouksen päätösasioissa mm. eurovaaliehdokkaiden asettaminen.
27.11.2023 / K-Studio
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskusta asettui Olli Rehnin taakse presidentinvaaleissa