Siirry sisältöön

Keskusta asettui Olli Rehnin taakse presidentinvaaleissa

Keskustan ylimääräinen puoluekokous päätti yksimielisesti Keskustan tuesta Olli Rehnille vuoden 2024 Tasavallan presidentin vaalissa. Päätös perustui kenttäväen kesän aikana tekemiin yksituumaisiin esityksiin.

Puoluesihteeri Riikka Pirkkalaisen mukaan vaatimukset kovien aikojen presidentille ovat korkeat. Suomi tarvitsee varman, osaavan ja kokeneen presidentin, joka on heti tehtäviinsä valmis.

  • Suomi tarvitsee vahvan, valmiin ja yhdistävän presidentin. Siinä missä politiikan laidat pyrkivät aina vain jyrkemmin lietsomaan vastakkainasettelua suomalaisten keskuudessa, on puolueemme ja tukemamme ehdokkaan rooli erilainen. Tässä on keskustaväen yhteinen tehtävä myös alkavassa kampanjassa, Pirkkalainen sanoo.

Päätöksenteon pohjaksi keskustan kenttäväellä oli mahdollisuus tehdä esityksiä ehdokkaasta kolmen kuukauden ajan. Virallisia esityksiä ja vetoomuksia toimitti valtaosa Keskustan piirijärjestöistä. Jokainen kentältä tullut ehdotus koski filosofian tohtori Olli Rehniä.

  • Jokainen kentältä tullut ehdotus, Peräpohjolasta Helsinkiin, koski yhtä henkilöä: Filosofian tohtori Olli Rehniä, Pirkkalainen kertoo.
  • Tänäänkin voimme täällä hyvillä mielin todeta, että Olli Rehn on keskustalaisten vahva ja ainoa suosikki paitsi puolueen presidenttiehdokkaaksi myös seuraavaksi Suomen presidentiksi.

Lue seuraavaksi

Eurovaaliehdokas Venla Kajan: Opiskelijoiden ovet auki Eurooppaan
Monelle opiskelijalle vaihtoon lähtö on ensimmäinen kosketus eurooppalaisuuteen. Se on hieno esimerkki siitä, mitä EU:n vapaa liikkuvuus tarkoittaa. Toivon, että mahdollisimman moni nuori saisi hyödyntää tämän mahdollisuuden.
24.4.2024 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot
Eurovaaliehdokas Valtteri Paakki: Vihreä siirtymä on tehtävä kestävästi ja oikeudenmukaisesti
Keskustalaiseen ajattelumaailmaan kuuluu ajatus ylisukupolvisuudesta. Tahtotila jättää oma tila ja ympäristö paremmassa kunnossa seuraaville sukupolville. Mikäli tahdomme pitää kiinni tästä periaatteesta, meidän on edistettävää vihreää siirtymää niin Suomessa kuin EU:n laajuisesti. 
20.4.2024 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskusta asettui Olli Rehnin taakse presidentinvaaleissa