Siirry sisältöön

Keskustalta tuki Kaikkosen isyysvapaille, sijaiseksi esitetään yksimielisesti Mikko Savolaa

Keskustan puoluehallituksen, eduskuntaryhmän ja europarlamenttiryhmän yhteiskokous käsitteli kokouksessaan 15.12. Antti Kaikkosen päätöstä jäädä puolustusministerin tehtävistä isyysvapaalle 6.1.-28.2. väliseksi ajaksi. Keskusta päätti tukea Kaikkosen ratkaisua, ja esittää yksimielisellä päätöksellä kyseiselle aikavälille Kaikkosen sijaiseksi puolustusministerin tehtävää hoitamaan kansanedustaja Mikko Savolaa. Kokouksessa ei tehty muita esityksiä.

– Tuemme ylpeästi Antti Kaikkosen ratkaisua. Mahdollisuus perhevapaiden pitämiseen ja niistä päättämiseen kuuluu jokaiselle. Isienkin tukeminen isoon rooliin lastensa arjessa kuuluu keskustalaisiin arvoihin, hienoa että tälläkin ratkaisulla voimme näitä arvoja edistää, sanoo Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko.

– Mikko Savola on luotettava ja osaava valintamme puolustusministerin tehtävää hoitamaan Antin perhevapaiden ajaksi. Hän saa työhönsä täyden tuen koko keskustalta, Suomen puolustuspolitiikan hoito on myös tammi-helmikuussa varmoissa käsissä.

– Punnintaan tuli uusia sävyjä aivan viime päivinä, kun energian hinta nousi ennätyskorkealle. Kansalaisilla nousi oikeutetusti huoli siitä, pystyykö sama ministeri kriisitalvena hoitamaan kahta keskeistä ministerintehtävää. Kun olosuhteet muuttuvat, on myös omaa näkemystä muutettava, sanoo Saarikko.

Lue seuraavaksi

Keskustan Jyväskylän puoluekokouksen kannanotto 16.6.2024: Jokainen nuori tarvitsee turvallisen aikuisen
Keskustan mielestä jokainen nuori tarvitsee arkeensa vähintään yhden turvallisen aikuisen. Yksikin kiusattu, syrjäytynyt tai koulusta pudonnut nuori on sivistysliike keskustalle liikaa. Keskusta edellyttää toimivaa oppilashuoltoa ja haluaa vahvistaa sitä.
16.6.2024 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskustalta tuki Kaikkosen isyysvapaille, sijaiseksi esitetään yksimielisesti Mikko Savolaa