Keskustalta tuki Kaikkosen isyysvapaille, sijaiseksi esitetään yksimielisesti Mikko Savolaa

Keskustan puoluehallituksen, eduskuntaryhmän ja europarlamenttiryhmän yhteiskokous käsitteli kokouksessaan 15.12. Antti Kaikkosen päätöstä jäädä puolustusministerin tehtävistä isyysvapaalle 6.1.-28.2. väliseksi ajaksi. Keskusta päätti tukea Kaikkosen ratkaisua, ja esittää yksimielisellä päätöksellä kyseiselle aikavälille Kaikkosen sijaiseksi puolustusministerin tehtävää hoitamaan kansanedustaja Mikko Savolaa. Kokouksessa ei tehty muita esityksiä.

– Tuemme ylpeästi Antti Kaikkosen ratkaisua. Mahdollisuus perhevapaiden pitämiseen ja niistä päättämiseen kuuluu jokaiselle. Isienkin tukeminen isoon rooliin lastensa arjessa kuuluu keskustalaisiin arvoihin, hienoa että tälläkin ratkaisulla voimme näitä arvoja edistää, sanoo Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko.

– Mikko Savola on luotettava ja osaava valintamme puolustusministerin tehtävää hoitamaan Antin perhevapaiden ajaksi. Hän saa työhönsä täyden tuen koko keskustalta, Suomen puolustuspolitiikan hoito on myös tammi-helmikuussa varmoissa käsissä.

– Punnintaan tuli uusia sävyjä aivan viime päivinä, kun energian hinta nousi ennätyskorkealle. Kansalaisilla nousi oikeutetusti huoli siitä, pystyykö sama ministeri kriisitalvena hoitamaan kahta keskeistä ministerintehtävää. Kun olosuhteet muuttuvat, on myös omaa näkemystä muutettava, sanoo Saarikko.

Lue seuraavaksi

Keskustan varapuheenjohtaja Honkonen: Nykyiset väylät kuntoon vai rahat uusiin miljardihankkeisiin?
Tammikuun uutispommista vastasivat liikenne- ja viestintäministeriö sekä valtiovarainministeriö, joiden asiantuntijaselvitys tyrmää miljardien uudet ratahankkeet. Tuoreet tiedot kertovat, että superkalliit uudet yhteydet eivät maksaisi itseään takaisin, eivät juuri säästäisi ihmisten aikaa, ja olisivat ilmastopäästöiltään tuhoisia sadan vuoden ajan.
5.2.2023 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot
Puheenjohtaja Annika Saarikko Keskustan eduskuntavaalistartissa 27.1.2023
Keskusta on puolue, joka tarjoaa välittämistä ilman holhoavaa vasemmistolaisuutta ja hyvää taloudenpitoa ilman kovaa oikeistolaisuutta. Meille isänmaallisuus on ylpeyttä, joka ei kumpua toisen polkemisesta. Isänmaallisuutemme polttoainetta ei ole pelko, vaan usko siihen, että rakennamme turvallista muutosta. Eteenpäin on elävän mieli.
27.1.2023 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskustalta tuki Kaikkosen isyysvapaille, sijaiseksi esitetään yksimielisesti Mikko Savolaa