Siirry sisältöön

Keskustan eduskuntaryhmä osallistuu lakialoitteeseen tutkimuksen ja kehittämistyön verovähennyksestä

Keskustan eduskuntaryhmä osallistuu eduskuntaryhmien lakialoitteeseen tutkimuksen ja kehittämistyön verovähennyksestä.

Keskustan kansanedustajan, eduskunnan valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtajan Arto Pirttilahden mukaan verovähennys on tärkeä Suomen talouden lyhyemmän ja pidemmän aikavälin kasvun tukemiseksi.

– Suomen talouden näkymät ovat heikentyneet. Nyt pitää tehdä kaikki voitava talouden kasvun jatkumisen ja työllisyyden eteen. Verovähennys kannustaa yrityksiä lisäämään tutkimuksen ja kehittämistyön panostuksiaan.

– Ylipäätään Suomi pärjää yhä kovenevassa kansainvälisessä kilpailussa vain osaamisella ja vielä sellaisella, jota muilla ei ole. Talouden kestävä kasvu perustuu tutkimukseen ja kehittämistyöhön. On arvo sinällään, että näin tärkeässä asiassa on yhteinen näkemys yli hallitus-oppositiorajan.

Uudistus pohjautuu tällä vaalikaudella toimineen parlamentaarisen työryhmän sopuun.

Eduskuntapuolueet sitoutuivat työryhmässä nostamaan Suomen tutkimus- ja kehitysmenot neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2030 mennessä. Pirttilahti on edustanut työryhmässä Keskustan eduskuntaryhmää.

Lisätietoja: kansanedustaja Arto Pirttilahti, puhelin 0500 114 434

Lue seuraavaksi

Keskustan Jyväskylän puoluekokouksen kannanotto 16.6.2024: Jokainen nuori tarvitsee turvallisen aikuisen
Keskustan mielestä jokainen nuori tarvitsee arkeensa vähintään yhden turvallisen aikuisen. Yksikin kiusattu, syrjäytynyt tai koulusta pudonnut nuori on sivistysliike keskustalle liikaa. Keskusta edellyttää toimivaa oppilashuoltoa ja haluaa vahvistaa sitä.
16.6.2024 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskustan eduskuntaryhmä osallistuu lakialoitteeseen tutkimuksen ja kehittämistyön verovähennyksestä