Keskustan eduskuntaryhmä osallistuu lakialoitteeseen tutkimuksen ja kehittämistyön verovähennyksestä

Keskustan eduskuntaryhmä osallistuu eduskuntaryhmien lakialoitteeseen tutkimuksen ja kehittämistyön verovähennyksestä.

Keskustan kansanedustajan, eduskunnan valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtajan Arto Pirttilahden mukaan verovähennys on tärkeä Suomen talouden lyhyemmän ja pidemmän aikavälin kasvun tukemiseksi.

– Suomen talouden näkymät ovat heikentyneet. Nyt pitää tehdä kaikki voitava talouden kasvun jatkumisen ja työllisyyden eteen. Verovähennys kannustaa yrityksiä lisäämään tutkimuksen ja kehittämistyön panostuksiaan.

– Ylipäätään Suomi pärjää yhä kovenevassa kansainvälisessä kilpailussa vain osaamisella ja vielä sellaisella, jota muilla ei ole. Talouden kestävä kasvu perustuu tutkimukseen ja kehittämistyöhön. On arvo sinällään, että näin tärkeässä asiassa on yhteinen näkemys yli hallitus-oppositiorajan.

Uudistus pohjautuu tällä vaalikaudella toimineen parlamentaarisen työryhmän sopuun.

Eduskuntapuolueet sitoutuivat työryhmässä nostamaan Suomen tutkimus- ja kehitysmenot neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2030 mennessä. Pirttilahti on edustanut työryhmässä Keskustan eduskuntaryhmää.

Lisätietoja: kansanedustaja Arto Pirttilahti, puhelin 0500 114 434

Lue seuraavaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilä: Verohelpotuksia vihreän siirtymän investointien saamiseksi Suo-meen
Elinkeinoministeri Mika Lintilän mukaan erityistalousalueet voivat olla yksi mahdollinen vastaus kiristyvään kansainväliseen kilpailuun vihreän siirtymän investoinneista. Vihreän siirtymän investointeja houkuttelevat erityistalousalueet rakentuisivat esimerkiksi teollisuuspuistojen ympärille. Teollisuuspuistot olisi luvitettu ja kaavoitettu etukäteen kokonaisuutena ja näin ne nopeuttaisivat alueelle tehtäviä investointeja. Tällaisille alueille voitaisiin myöntää määräaikaisia verohelpotuksia esimerkiksi yhteisöverosta, Lintilä ehdottaa.
26.3.2023 / Uutiset
Rospuuttokuopat kuntoon, miljardiraiteet jäihin
Aika on rahaa. Oikein paljonkin rahaa. Tarkalleen ottaen minuutti maksaa 331 miljoonaa euroa. Niin paljon konsulttien mukaan maksaisi, jos juna viilettäisi metsien ja peltojen halki Helsinki-Vantaan lentokentältä suoraan Tampereelle.
25.3.2023 / Uutiset
EU:n meriliikenneasetuksesta sopu – Suomen kilpailukyvylle välttämättömän talvimerenkulun erityispiirteet huomioitu
Euroopan parlamentti, jäsenmaiden neuvosto ja komissio pääsivät sopuun FuelEU Maritime -meriliikenneasetuksesta. Aamuyön tunneille venyneissä tiukoissa neuvotteluissa päätettiin meriliikenteestä aiheutuvien päästöjen vähentämisestä vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttöä lisäämällä. Europarlamentaarikko Elsi Katainen (kesk.) toimi asetuksessa Renew Europe -ryhmänsä neuvottelijana.
23.3.2023 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskustan eduskuntaryhmä osallistuu lakialoitteeseen tutkimuksen ja kehittämistyön verovähennyksestä