Skip to content

Keskustan eduskuntaryhmä osallistuu lakialoitteeseen tutkimuksen ja kehittämistyön verovähennyksestä

Keskustan eduskuntaryhmä osallistuu eduskuntaryhmien lakialoitteeseen tutkimuksen ja kehittämistyön verovähennyksestä.

Keskustan kansanedustajan, eduskunnan valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtajan Arto Pirttilahden mukaan verovähennys on tärkeä Suomen talouden lyhyemmän ja pidemmän aikavälin kasvun tukemiseksi.

– Suomen talouden näkymät ovat heikentyneet. Nyt pitää tehdä kaikki voitava talouden kasvun jatkumisen ja työllisyyden eteen. Verovähennys kannustaa yrityksiä lisäämään tutkimuksen ja kehittämistyön panostuksiaan.

– Ylipäätään Suomi pärjää yhä kovenevassa kansainvälisessä kilpailussa vain osaamisella ja vielä sellaisella, jota muilla ei ole. Talouden kestävä kasvu perustuu tutkimukseen ja kehittämistyöhön. On arvo sinällään, että näin tärkeässä asiassa on yhteinen näkemys yli hallitus-oppositiorajan.

Uudistus pohjautuu tällä vaalikaudella toimineen parlamentaarisen työryhmän sopuun.

Eduskuntapuolueet sitoutuivat työryhmässä nostamaan Suomen tutkimus- ja kehitysmenot neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2030 mennessä. Pirttilahti on edustanut työryhmässä Keskustan eduskuntaryhmää.

Lisätietoja: kansanedustaja Arto Pirttilahti, puhelin 0500 114 434

Lue seuraavaksi

Keskustan puoluekokouksen kannanotto: Olli Rehn on suomalaisia yhdistävä voima
Keskustan puoluekokouksen mukaan presidentinvaaleissa on kyse siitä, kuka ehdokkaista on paras täyttämään presidentiltä vaadittavat edellytykset vaikeassa ja vaarallisessa kansainvälisessä tilanteessa. Puoluekokouksen kanta on selvä: Keskustan ehdokas Suomen tasavallan presidentiksi on filosofian tohtori Olli Rehn.
23.9.2023 / Uutiset
Keskustan puoluesihteeriksi valittu Antti Siika-aho
Keskustan uusi puoluesihteeri on filosofian maisteri, yhteiskuntasuhdepäällikkö Antti Siika-aho.
23.9.2023
Keskustan varapuheenjohtajaksi on valittu Hilkka Kemppi
Varapuheenjohtajan paikka aukeni, kun Riikka Pakarinen ilmoitti luopuvansa varapuheenjohtajan tehtävästä Turun ylimääräisessä puoluekokouksessa.
23.9.2023 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskustan eduskuntaryhmä osallistuu lakialoitteeseen tutkimuksen ja kehittämistyön verovähennyksestä