Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs budjetista: Perusasioiden budjetti – huolenpitoa kodeista, turvaa talveen

Juha Pylväs eduskuntatalon edessä.
Juha Pylväs eduskuntatalon edessä.

Perusasioiden budjetti – huolenpitoa kodeista, turvaa talveen

Budjettiriihessä oltiin sormi suomalaisten pulssilla, Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs sanoo.

– Tavalliset ihmiset kautta Suomen ovat tiukoilla sähkön, ruuan, bensan ja elämisen rajusti kallistuessa. Päätökset ovat tässä todellisuudessa kiinni. Ne ovat huolenpitoa kodeista ja tuovat turvaa talveen.

Keskustan eduskuntaryhmä esitti ennen budjettiriihtä sähkön arvonlisäveron alentamista yhtenä ratkaisuna sähkön hinnannousuun.

– Arvonlisäveron alennus toteutuu. Se tuntuu suorimmin ja nopeimmin ihmisten sähkölaskuissa. Sen lisäksi otamme talveksi käyttöön sähkövähennyksen kotitalousvähennykseen ja sähkötuen pienituloisille.

Keskustan eduskuntaryhmä esitti myös ylimääräisen lapsilisän maksamista perheille. Myös se toteutuu, Pylväs sanoo. Perheet saavat ylimääräisen lapsilisän joulukuussa.

– Valtaosa perheistä on pieni- ja keskituloisia, joilla rahat menevät arjen välttämättömyyksiin. Heille lapsilisät tulevat todelliseen tarpeeseen.

Pienituloisimpien perheiden toimeentuloa turvataan myös nostamalla väliaikaisesti lapsilisän yksinhuoltajakorotusta sekä työmarkkina-, toimeentulo- ja opintotuen huoltajakorotuksia. Lisäksi päivähoitomaksuja alennetaan.

– Parhaiten toimeentulevat pärjäävät myös nyt. On oikein, että valtiovallan päätöksin tullaan tässä tilanteessa vastaan niitä suomalaisia, jotka ovat ahtaimmalla.

Pylvään mukaan Keskustan eduskuntaryhmällä oli valmius hakea kokonaisvaltaisesti ratkaisuja hoitajapulaan ja päivystysten ruuhkautumiseen budjettiriihessä.

– Päätös hoiva avustajakoulutuksen lisäämisestä on tärkeä. Muutoin ratkaisut pitää tehdä mahdollisimman pian. Hoitajamitoituksen voimaantuloa pitää myöhentää. Sen lisäksi pitää parantaa hoito- ja hoiva-alan työoloja ja kehittää myös vanhusten koti-, perhe- ja omaishoitoa.

Pylvään mielestä hallitukselta olisi viisautta ottaa oppositiopuolueet mukaan neuvottelemaan vanhustenhoitoa ja terveydenhuoltoa koskevista ratkaisuista.

– Suomi tarvitsee tässä ja monessa muussa asiassa yhteistyötä enemmän kuin aikoihin. Keskenämme riitelemällä tämä maa ei pärjää, ihmisille ei saada työtä ja toimeentuloa ja pahimmillaan tulee vilu ja nälkä. Nyt pitää hoitaa yhdessä Suomen ja suomalaisten asioita.

Lisätietoja: eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs, puhelin 050 588 4536

Lue seuraavaksi

Puheenjohtaja Annika Saarikko Keskustan eduskuntavaalistartissa 27.1.2023
Keskusta on puolue, joka tarjoaa välittämistä ilman holhoavaa vasemmistolaisuutta ja hyvää taloudenpitoa ilman kovaa oikeistolaisuutta. Meille isänmaallisuus on ylpeyttä, joka ei kumpua toisen polkemisesta. Isänmaallisuutemme polttoainetta ei ole pelko, vaan usko siihen, että rakennamme turvallista muutosta. Eteenpäin on elävän mieli.
27.1.2023 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs budjetista: Perusasioiden budjetti – huolenpitoa kodeista, turvaa talveen