Siirry sisältöön

Keskustan Honkonen: Missä viipyy hallituksen kanta ennallistamiseen?

Keskustan vpj. Petri Honkonen penää hallitukselta kantaa EU:n ennallistamisasetukseen, joka on pian tulossa lopulliseen käsittelyyn EU:n neuvostossa. Honkonen vaatii viipymättä tietoa tilanteesta eduskunnan valiokunnille:

– Suomen hallitus ei ole vieläkään onnistunut sopimaan kantaa ennallistamiseen. On pöyristyttävää, ettei hallitus aio informoida eduskuntaa ja ei pysty tuomaan selvitystä kannastaan ennallistamisen viime vaiheen käsittelyyn, Honkonen päivittelee.

Honkosen mukaan on tapahtunut aikamoinen käännös kokoomuksen ja perussuomalaisten linjassa viime vaalikauden jälkeen. Edellinen hallitus sai vastattavakseen mm. välikysymyksen ennallistamisasetuksesta.

 

– Näyttää siltä, että Mykkäsen-Pietikäisen metsät museoiva linja on ottanut vallan koko hallituksessa ja perussuomalaiset ovat nielleet tämän kaikessa hiljaisuudessa. Tämä ennallistamisen hyväksyvä linja on pahemman luokan äänestäjien pettämistä perussuomalaisilta.

– Vaadin hallitusta informoimaan eduskuntaa viipymättä kansallisesti näin tärkeässä asiassa.

 

 

Petri Honkonen

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja (Keski-Suomi)

Lue seuraavaksi

Lintilä: Suomi kasvu-uralle ja talous oikeudenmukaisesti kuntoon
Keskusta lääkitsisi Suomen surkeaa taloutta toteuttamalla verohyvityksen myös pienten ja keskisuurten yritysten investoinneille, verottaisi yrityksen sisään jätettäviä voittoja vähemmän kuin ulos jaettavia, nostaisi arvonlisäverotuksen alarajaa 30 000 euroon, pitäisi kotitalousvähennyksen ennallaan sekä nopeuttaisi tuntuvasti investointien luvituksia. Keskusta haluaisi myös itäisestä Suomesta erityistalousalueen ja korvaisi vain isoimpien kaupunkien kanssa tehtävät MAL-sopimukset seutukuntakohtaisilla kasvusopimuksilla. Näin listasi kansanedustaja Mika Lintilä Keskustan ryhmäpuheessa eduskunnassa.
8.5.2024 / Uutiset
Keskustan vaihtoehto: Reilun kasvun tie koko Suomelle
Keskusta julkaisi oman vaihtoehtonsa hallituksen tämän hetken ja tulevaisuuden politiikalle. Keskustan vaihtoehto on tavallisten ihmisten asialla. Näivettämisen sijaan nyt on aika luoda toivoa, tulevaisuususkoa ja talouskasvua. Keskusta laittaisi Suomen talouden kuntoon oikeudenmukaisemmin. Rakentaisimme koko maahan kasvua, koska Suomi ei leikkaamalla ja keskittämällä nouse.
7.5.2024 / Uutiset
Keskusta on huolissaan koulutusleikkausten lisäämästä osaajapulasta
Hallituksen tekemät aikuiskoulutustuen lakkautus ja ammatillisesta koulutuksesta karsiminen pahimmillaan syventävät entisestään osaajapulaa ja ovat ajamassa Suomen näivettymisen sekä loputtomien leikkauslistojen kierteeseen. Keskusta haluaa omilla linjauksillaan olla rakentamassa Suomea ja myös Eurooppaa, jossa on myönteinen ja ryhdikäs näkymä tulevaisuuteen.
3.5.2024 / Eduskuntaryhmän viikkotiedote
EtusivuAjankohtaistaUutisetKeskustan Honkonen: Missä viipyy hallituksen kanta ennallistamiseen?