Siirry sisältöön

Muutoksia Keskustan kansanedustajien valiokunta- ja toimielinjäsenyyksiin – Kulmuni ehdokas talousvaliokunnan varapuheenjohtajaksi

Keskustan eduskuntaryhmä päätti ryhmäkokouksessaan torstaina 22.9. muutoksista kansanedustajien valiokunta- ja toimielinjäsenyyksiin.

Eduskuntaryhmän ehdokas eduskunnan talousvaliokunnan varapuheenjohtajaksi, ympäristövaliokunnan puheenjohtajaksi valitun kansanedustaja Hanna Kososen tilalle, on kansanedustaja Katri Kulmuni.

Kulmuni on toisen kauden kansanedustaja Lapin vaalipiiristä. Hän on toiminut aiemmin elinkeinoministerinä, valtiovarainministerinä ja puolueen puheenjohtajana.

Kulmunin tilalle eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varsinaiseksi jäseneksi tulee eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Jouni Ovaska. Kulmuni jatkaa ulkoasianvaliokunnan varajäsenenä.

Ovaska valittiin myös eduskuntaryhmän edustajaksi eduskunnan kansliatoimikuntaan.

Kososesta tulee EU-asioita käsittelevän eduskunnan suuren valiokunnan jäsen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Eeva Kallin tilalle.

Eduskunnan puolustusvaliokunnassa Kallin tilalle varsinaiseksi jäseneksi tulee kansanedustaja Mikko Savola. Kalli jatkaa puolustusvaliokunnan varajäsenenä.

Savolan tilalle eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan varsinaiseksi jäseneksi tulee kansanedustaja Juha Pylväs, joka toimi aiemmin eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Savola jatkaa maa- ja metsätalousvaliokunnan varajäsenenä.

Pylvään tilalle eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan varajäseneksi tulee eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja Mikko Kinnunen. Kinnusen tilalle eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan varajäseneksi tulee kansanedustaja Pekka Aittakumpu.

Eduskuntaryhmän työvaliokunnan uudeksi jäseneksi Kinnusen tilalle valittiin kansanedustaja Pekka Aittakumpu Oulun vaalipiiristä. Kinnunen kuuluu työvaliokuntaan eduskuntaryhmän puheenjohtajiston kautta.

Uudelleenjärjestelyt kansanedustajien valiokunta- ja toimielinjäsenyyksissä johtuvat henkilövaihdoksista eduskuntaryhmän puheenjohtajistossa ja eduskunnan ympäristövaliokunnan johdossa.

Lisätietoja: eduskuntaryhmän pääsihteeri Timo Portaankorva, puhelin 040 590 7956

Lue seuraavaksi

Eurovaaliehdokas Venla Kajan: Opiskelijoiden ovet auki Eurooppaan
Monelle opiskelijalle vaihtoon lähtö on ensimmäinen kosketus eurooppalaisuuteen. Se on hieno esimerkki siitä, mitä EU:n vapaa liikkuvuus tarkoittaa. Toivon, että mahdollisimman moni nuori saisi hyödyntää tämän mahdollisuuden.
24.4.2024 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot
Eurovaaliehdokas Valtteri Paakki: Vihreä siirtymä on tehtävä kestävästi ja oikeudenmukaisesti
Keskustalaiseen ajattelumaailmaan kuuluu ajatus ylisukupolvisuudesta. Tahtotila jättää oma tila ja ympäristö paremmassa kunnossa seuraaville sukupolville. Mikäli tahdomme pitää kiinni tästä periaatteesta, meidän on edistettävää vihreää siirtymää niin Suomessa kuin EU:n laajuisesti. 
20.4.2024 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot
EtusivuAjankohtaistaUutisetMuutoksia Keskustan kansanedustajien valiokunta- ja toimielinjäsenyyksiin – Kulmuni ehdokas talousvaliokunnan varapuheenjohtajaksi