Siirry sisältöön

Annika Saarikko: Hallituksen peräännyttävä kotihoidontuen muutoksista

Keskusta Uutiset

Ylhäältä saneleva muutos veisi perheiltä valinnanmahdollisuuden lastensa hoidossa, asettaisi perheet eriarvoiseen asemaan ja lisäisi kuntien menoja. Uudistus ei myöskään suoraan toisi yhtään työpaikkaa.

Tänään julkaistu mielipidekysely osoittaa kansalaisten enemmistön olevan Keskustan kanssa samalla kannalla.

Naisten ja miesten tasa-arvon edistäminen työelämässä on vastuullisten päättäjien yhteinen tavoite. Todellinen tasa-arvoteko olisi vanhemmuuden kustannusten jakaminen nykyistä oikeudenmukaisemmin äidin ja isän työnantajien kesken.

Hallituksen tulisi keskittyä loppukautenaan ensisijaisesti Suomen talous- ja työllisyystilannetta kohentaviin toimiin. Työttömyys on pahimmillaan 16 vuoteen. Uusiin toimiin on mahdollisuus vaalikauden viimeisen lisätalousarvion yhteydessä.

Lue seuraavaksi

Hallitus kurittaa niin yrittäjiä kuin odottavia äitejäkin
Eduskunnassa on viikon aikana todettu, että hallituksen talouspolitiikka näivettää Suomen ja kurittaa yrittäjiä. Rauhaan eivät jää edes lasta odottavat äidit, joista monen matka synnyttämään pitenee kymmenillä ellei sadoilla kilometreillä. Keskusta oli viikolla mukana koko opposition yhteisessä välikysymyksessä monen aluesairaalan päivystyksen alasajosta. Lisäksi Keskusta ja Liike Nyt jättivät oman välikysymyksen hallituksen näivettävästä politiikasta. Kyselytunnilla keskustalaiset ihmettelivät, kuinka hallitus suosii suuryrittäjiä, mutta hankaloittaa pienten ja keskisuurten yritysten olemassaoloa.
26.4.2024 / Eduskuntaryhmän viikkotiedote
Hilkka Kempin puhe: Sakset leikkaavat, mutta vastuunkantajia ei näy
Hallituksen päätökset erikoissairaanhoidon, yöpäivystysten ja synnytysyksikön keskittämisestä herättävät huolta niin terveydenhuollon ammattilaisten kuin palveluja käyttävien keskuudessa. Ihmiset kyselevät hämmästyneinä, mitä täällä tapahtuu ja kuka tätä johtaa. Yöpäivystys loppuu Iisalmesta, Jämsästä, Kouvolasta, Raahesta ja Varkaudesta. Kemin, Oulaisten, Salon ja Valkeakosken sairaaloiden vaativampi leikkaustoiminta keskitetään pahimmillaan tuntien ajomatkan päähän. Sakset leikkaavat, mutta vastuunkantajia ei näy. Hallituksen valitsema linja on kylmä, kova ja kallis.
26.4.2024 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot
Eurovaaliehdokas Venla Kajan: Opiskelijoiden ovet auki Eurooppaan
Monelle opiskelijalle vaihtoon lähtö on ensimmäinen kosketus eurooppalaisuuteen. Se on hieno esimerkki siitä, mitä EU:n vapaa liikkuvuus tarkoittaa. Toivon, että mahdollisimman moni nuori saisi hyödyntää tämän mahdollisuuden.
24.4.2024 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot
EtusivuAjankohtaistaUutisetAnnika Saarikko: Hallituksen peräännyttävä kotihoidontuen muutoksista