Puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen: Kuopion pelastusopisto on Suomen tärkein alan osaamiskeskus

Riikka Pirkkalainen vakavana

Kuopion Pelastusopisto on Suomen tärkein pelastusalan ammattilaisia kouluttava oppilaitos, josta valmistuu vuosittain noin 120 pelastajaa. Lisäksi pelastajia on kouluttanut Helsingin Pelastuskoulu, jonka osuus on noin 15 pelastajaa vuosittain.

Näkymä on pitkään ollut se, että pelastajien kouluttaminen keskitetään kokonaisuudessaan Kuopioon. Keskiviikkona pelastusasioista vastaava sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) teki päätöksen jatkaa Pelastuskoulun toimintaa Helsingissä. Tämä ei vastaa aikaisemmin puhuttua eikä sovittua.

Päätös on herättänyt ymmärrettävästi ihmetystä. Pitää muistaa, että Helsingin Pelastuskoulu toimii osana pääkaupungin pelastuslaitosta. Sen rahoitus tulee siis jatkossakin Helsingin omista varoista, eikä valtion budjetista. Rahallisesti Ohisalon Helsingille antama jatkolupa ei siis Pelastusopistoa koske.

Rahoitusta tarvitaan kuitenkin Kuopion Pelastusopistossa kipeästi muista syistä.

Suomea uhkaa pelastajapula. Vuoteen 2030 mennessä maahan tarvitaan ainakin 1000 pelastajaa lisää. Tämä edellyttää opiskelijamäärien ja koulutuksen rahoituksen kasvattamista. Nämä lisäpaikat ja resurssit onkin kohdistettava Kuopioon, jossa koulutetaan palomiehiä koko Suomen tarpeisiin.

Kuopion Pelastusopistoa on vahvistettava entisestään maan merkittävimpänä pelastusalan koulutuksen ja kehittämisen kansallisena osaamiskeskuksena. Tähän hallitus on Keskustan vahvalla vaikuttamisella panostanut miljoonilla euroilla jo tällä vaalikaudella.

Lue seuraavaksi

Keskustan eduskuntaryhmä: Tukea Ukrainalle pitää jatkaa – Suomen oma varautuminen korostuu
Keskustan eduskuntaryhmä pitää viimeaikaisia tapahtumia – Venäjän osittaista liikekannallepanoa, puheita sodasta länttä vastaan, niin sanottuja kansanäänestyksiä Ukrainan itä- ja eteläosissa, alueiden liittämisaikeita Venäjään ja Nord Stream -kaasuputkien vuotoja Itämerellä – vakavana ja huolestuttavana kehityksenä.
29.9.2022 / Uutiset
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan pj Lohi: Hyvää hoitoa jokaiselle kautta Suomen
Hoitajapula, päivystysten ruuhkautuminen ja se, että hoitoon ei pääse eikä hoivaa saa ovat vakavia asioita. Etenkin huoli ikäihmisten palveluista on yhteinen.
28.9.2022 / Blogit ja ryhmäpuheenvuorot
Muutoksia Keskustan kansanedustajien valiokunta- ja toimielinjäsenyyksiin – Kulmuni ehdokas talousvaliokunnan varapuheenjohtajaksi
Keskustan eduskuntaryhmä päätti ryhmäkokouksessaan torstaina 22.9. muutoksista kansanedustajien valiokunta- ja toimielinjäsenyyksiin.
22.9.2022 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetPuoluesihteeri Riikka Pirkkalainen: Kuopion pelastusopisto on Suomen tärkein alan osaamiskeskus