Puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen: Kuopion pelastusopisto on Suomen tärkein alan osaamiskeskus

Riikka Pirkkalainen vakavana

Kuopion Pelastusopisto on Suomen tärkein pelastusalan ammattilaisia kouluttava oppilaitos, josta valmistuu vuosittain noin 120 pelastajaa. Lisäksi pelastajia on kouluttanut Helsingin Pelastuskoulu, jonka osuus on noin 15 pelastajaa vuosittain.

Näkymä on pitkään ollut se, että pelastajien kouluttaminen keskitetään kokonaisuudessaan Kuopioon. Keskiviikkona pelastusasioista vastaava sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) teki päätöksen jatkaa Pelastuskoulun toimintaa Helsingissä. Tämä ei vastaa aikaisemmin puhuttua eikä sovittua.

Päätös on herättänyt ymmärrettävästi ihmetystä. Pitää muistaa, että Helsingin Pelastuskoulu toimii osana pääkaupungin pelastuslaitosta. Sen rahoitus tulee siis jatkossakin Helsingin omista varoista, eikä valtion budjetista. Rahallisesti Ohisalon Helsingille antama jatkolupa ei siis Pelastusopistoa koske.

Rahoitusta tarvitaan kuitenkin Kuopion Pelastusopistossa kipeästi muista syistä.

Suomea uhkaa pelastajapula. Vuoteen 2030 mennessä maahan tarvitaan ainakin 1000 pelastajaa lisää. Tämä edellyttää opiskelijamäärien ja koulutuksen rahoituksen kasvattamista. Nämä lisäpaikat ja resurssit onkin kohdistettava Kuopioon, jossa koulutetaan palomiehiä koko Suomen tarpeisiin.

Kuopion Pelastusopistoa on vahvistettava entisestään maan merkittävimpänä pelastusalan koulutuksen ja kehittämisen kansallisena osaamiskeskuksena. Tähän hallitus on Keskustan vahvalla vaikuttamisella panostanut miljoonilla euroilla jo tällä vaalikaudella.

Lue seuraavaksi

Puheenjohtaja Annika Saarikko Keskustan eduskuntavaalistartissa 27.1.2023
Keskusta on puolue, joka tarjoaa välittämistä ilman holhoavaa vasemmistolaisuutta ja hyvää taloudenpitoa ilman kovaa oikeistolaisuutta. Meille isänmaallisuus on ylpeyttä, joka ei kumpua toisen polkemisesta. Isänmaallisuutemme polttoainetta ei ole pelko, vaan usko siihen, että rakennamme turvallista muutosta. Eteenpäin on elävän mieli.
27.1.2023 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetPuoluesihteeri Riikka Pirkkalainen: Kuopion pelastusopisto on Suomen tärkein alan osaamiskeskus