Siirry sisältöön

Puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen: Kuopion pelastusopisto on Suomen tärkein alan osaamiskeskus

Riikka Pirkkalainen vakavana

Kuopion Pelastusopisto on Suomen tärkein pelastusalan ammattilaisia kouluttava oppilaitos, josta valmistuu vuosittain noin 120 pelastajaa. Lisäksi pelastajia on kouluttanut Helsingin Pelastuskoulu, jonka osuus on noin 15 pelastajaa vuosittain.

Näkymä on pitkään ollut se, että pelastajien kouluttaminen keskitetään kokonaisuudessaan Kuopioon. Keskiviikkona pelastusasioista vastaava sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) teki päätöksen jatkaa Pelastuskoulun toimintaa Helsingissä. Tämä ei vastaa aikaisemmin puhuttua eikä sovittua.

Päätös on herättänyt ymmärrettävästi ihmetystä. Pitää muistaa, että Helsingin Pelastuskoulu toimii osana pääkaupungin pelastuslaitosta. Sen rahoitus tulee siis jatkossakin Helsingin omista varoista, eikä valtion budjetista. Rahallisesti Ohisalon Helsingille antama jatkolupa ei siis Pelastusopistoa koske.

Rahoitusta tarvitaan kuitenkin Kuopion Pelastusopistossa kipeästi muista syistä.

Suomea uhkaa pelastajapula. Vuoteen 2030 mennessä maahan tarvitaan ainakin 1000 pelastajaa lisää. Tämä edellyttää opiskelijamäärien ja koulutuksen rahoituksen kasvattamista. Nämä lisäpaikat ja resurssit onkin kohdistettava Kuopioon, jossa koulutetaan palomiehiä koko Suomen tarpeisiin.

Kuopion Pelastusopistoa on vahvistettava entisestään maan merkittävimpänä pelastusalan koulutuksen ja kehittämisen kansallisena osaamiskeskuksena. Tähän hallitus on Keskustan vahvalla vaikuttamisella panostanut miljoonilla euroilla jo tällä vaalikaudella.

Lue seuraavaksi

Keskustan Jyväskylän puoluekokouksen kannanotto 16.6.2024: Jokainen nuori tarvitsee turvallisen aikuisen
Keskustan mielestä jokainen nuori tarvitsee arkeensa vähintään yhden turvallisen aikuisen. Yksikin kiusattu, syrjäytynyt tai koulusta pudonnut nuori on sivistysliike keskustalle liikaa. Keskusta edellyttää toimivaa oppilashuoltoa ja haluaa vahvistaa sitä.
16.6.2024 / Uutiset
EtusivuAjankohtaistaUutisetPuoluesihteeri Riikka Pirkkalainen: Kuopion pelastusopisto on Suomen tärkein alan osaamiskeskus