Siirry sisältöön

Puoluekokouksen päätökset

Poliittinen kannanotto: Iskunkestävä Suomi – Turvaa, työtä ja toivoa tulevaisuuteen

Keskustan eduskuntavaaliohjelman 2023 päätavoitteet
TURVAA, TYÖTÄ JA TOIVOA

Lappeenrannan puoluekokoukselle tulleet aloitteet vastauksineen.

Osallistu keskusteluun somessa: #keskusta #keskusta2022
ja #KeskustaSeKotimainen

Kuvamuistoja puoluekokouksesta

Puheet ja tiedotteet:

Puheenjohtajavaali

Annika Saarikko jatkaa Keskustan puheenjohtajana. Hän voitti lauantain vaalissa vastaehdokkaansa Paavo Väyrysen äänin 1341-151. Yhteensä annetuista 1517 äänistä tyhjiä oli 25. 38-vuotias Saarikko on kolmannen kauden kansanedustaja ja valtiovarainministeri. Kotikunnassaan Oripäässä Saarikko toimii kunnanvaltuutettuna ja hän tuli valituksi tammikuussa myös Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valtuustoon. Saarikko on kahden pienen pojan äiti ja naimisissa Erkki Papusen kanssa.

Varapuheenjohtajavaali

Keskustan varapuheenjohtajiksi valittiin Riikka Pakarinen, Petri Honkonen ja Markus Lohi.

Vaalissa ääniä annettiin seuraavasti:
Riikka Pakarinen 1113 ääntä
Petri Honkonen 1036 ääntä
Markus Lohi 889 ääntä
***
Mikko Savola 834 ääntä
Aleksi Sandroos 386 ääntä
Juho Satti 155 ääntä

Riikka Pakarinen tuli tällä erää valittua toista kertaa perättäin puoluejohtoon. Espoolainen Pakarinen on 40-vuotias ja siviiliammatissaan hän toimii Suomen Start Up -yhteisön toimitusjohtajana. Pakarisella on kaksi poikaa.

Petri Honkonen 34-vuotias saarijärveläinen yhden tytön isä. Kansanedustajana Honkonen on toiminut vuodesta 2015 ja tällä hetkellä Honkonen on tiede-ja kulttuuriministeri. Kotikunnassaan Saarijärvellä Honkonen on kaupunginvaltuutettu.

Markus Lohi tuli valituksi varapuheenjohtajistoon Oulun puoluekokouksessa. Ensi viikolla 50-vuotisjuhliaan viettävä Lohi on rovaniemeläinen, kahdeksan lapsen isä ja jo vaarikin. Kolmannen kauden kansanedustaja on tällä vaalikaudella toiminut merkittävässä roolissa mm. eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana.

Puoluesihteerin vaali

Riikka Pirkkalainen jatkaa Keskustan puoluesihteerinä. Vastaehdokkaita ei Pirkkalaisella tälläkään kertaan Oulun puoluekokouksen lailla ollut. 42-vuotias Pirkkalainen tuli ensimmäistä kertaa valittua Keskustan puoluesihteeriksi kesällä 2018, joten Pirkkalaisella käynnistyy tästä kolmas perättäinen kaksivuotiskausi puoluesihteerinä. Pirkkalaisen monista luottamustehtävistä mainittakoon, että hän on kotikaupunkinsa Iisalmen kaupunginvaltuutettu ja myös Pohjois-Savon hyvinvointialueen valtuutettu. Pirkkalaisella on yksi poika.

Pääjuhla

Sunnuntai

Lauantai

Osa II

Perjantai

Etusivupuoluekokous 2022