Siirry sisältöön

Keskustan presidenttiehdokas on Olli Rehn

Ollin puhe valinnan jälkeen :
“Minä luotan suomalaisiin. Minä luotan suomalaisten tahtoon rakentaa yhdessä tuumin sellaista kotimaata, jossa on hyvä asua ja elää. Minä luotan siihen, että maamme parhaat päivät ovat vasta edessä päin. Ystävät, huomisen Suomi on sellainen, minkä me siitä teemme. Yhdessä.”


Uutinen valinnasta
Suomenmaa uutisoi valinnan 
Olli Rehnin haastattelu Suomenmaassa

Puoluesihteeri Riikka Pirkkalaisen esittelypuheenvuoro :
“…Erityinen kiitos kaikille teille tässä salissa, jotka osallistuitte kannattajakorttien keräämiseen. Kymmenien tuhansien kannattajakorttien takana on vähintään satatuhatta kohtaamista suomalaisten kanssa, myönteisin ja eteenpäin katsovin mielin. Tällä otteella ja asenteella kelpaa jatkaa. Minun puoluesihteeriaikanani mikään kampanjatyö ei ole alkanut näin myönteisissä merkeissä, tästä ei voi alkaa muu kuin voitokas loppusuora kohti tammikuun vaaleja.”

Kokouksen päätökset ja uutisia

Kokouksessa puolueen presidenttiehdokkaaksi valittiin yksimielisesti filosofian tohtori Olli Rehn. Puoluejohtoa täydennettiin tehtävänsä jättäneiden osalta. Yhdeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Hilkka Kemppi ja puoluesihteeriksi Antti Siika-aho.

Puheenjohtaja Annika Saarikon poliittinen katsaus: 
“110 vuotta tässä maassa olemme halunneet elää todeksi ihmisen, luonnon ja talouden sovintoa. Tai kuten nuori Olli Rehn totesi vuonna 1989: ”Käydään murroksen moottoriksi, tehdään kuiskauksesta kantava, voimakas jyrähdys luonnon ja ihmisen puolesta.” Ja tänään täällä jyrähtää. Jyrähtää niin että tärähtää. Kolmatta tietä, kohti Mäntyniemeä!”

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvisen puhe

Kokouksen poliittinen kannanotto: Olli Rehn on suomalaisia yhdistävä voima

Puoluesihteeriksi  Antti Siika-aho

Keskustan uusi puoluesihteeri on filosofian maisteri, yhteiskuntasuhdepäällikkö Antti Siika-aho. 37-vuotias Siika-aho on kotoisin Helsingistä ja syntyjään Haapajärveltä. Aiemmin hän on toiminut mm. elinkeinoministerin erityisavustajana sekä Suomen Keskustanuorten pääsihteerinä. Hänen nykyinen työnantajansa on Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli, jossa hän toimii yhteiskuntasuhdepäällikkönä.

Puoluesihteerin vaalissa äänet jakautuivat seuraavasti:

Pirjo Ala-Hemmilä 105
Pauliina Maukonen 363
Antti Siika-aho 670

Keskustan varapuheenjohtajaksi on valittu Hilkka Kemppi.

Hilkka Kemppi on Keskustan uusi varapuheenjohtaja. Valinnan teki Keskustan ylimääräinen puoluekokous Turussa. Asikkalasta kotoisin oleva 35-vuotias Kemppi on toisen kauden kansanedustaja Päijät-Hämeestä, koulutukseltaan hän taiteiden maisteri ja restonomi. Kemppi toimii myös perhe- ja väestökysymyksiin keskittyvän Väestöliiton puheenjohtajana sekä Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiön valtuuskunnan puheenjohtajana.

***

Varapuheenjohtajan paikka aukeni, kun Riikka Pakarinen ilmoitti luopuvansa varapuheenjohtajan tehtävästä Turun ylimääräisessä puoluekokouksessa. Tehtävästä kisasivat kansanedustaja Hanna Huttunen ja Hilkka Kemppi.

Ääniä annettiin seuraavasti:

  • Hilkka Kemppi 760
  • Hanna Huttunen 384

Tallenne kokouksesta

EtusivuKeskustan ylimääräinen puoluekokous